Shantykoor Het Ruime Sop.
Shantykoor Het Ruime Sop. Foto: R. Hendriks

Shantykoor Het Ruime Sop schort zangactiviteiten op

Cultureel

BUSSUM - Zeemanskoor Het Ruime Sop uit Bussum gaat ook gebukt onder het coronavirus. Er zijn gelukkig geen koorleden besmet, maar het bestuur heeft wel het besluit genomen alle zangactiviteiten vooralsnog te staken.

Het koor heeft de afgelopen coronaperiode veertig geplande optredens moeten missen, waaronder diverse optredens rond Sail Amsterdam. “We mochten nog een tijdje in de brandweerkazerne en in de Remonstrantse kerk, volgens coronaprotocol, oefenen. Uiteindelijk kwamen wij weer terug in onze eigen oefenruimte waar wij in twee kleine groepen zongen, maar dit blijkt ook nog te risicovol”, aldus Wim Haverkort namens het bestuur.

Pijnlijk besluit

Na het lezen van een bericht in de Volkskrant, waarbij de helft van het aantal leden van een Leids koor - ondanks getroffen maatregelen - met COVID-19 besmet raakte, is het bestuur unaniem van mening dat het onverantwoordelijkheid is om de koorrepetities nog langer door te laten gaan. “Wij schorten de repetities op totdat duidelijk wordt dat samen zingen weer verantwoord is. Wij hopen dat de situatie snel verbetert, maar we denken in ieder geval aan de drie weken die het kabinet nodig heeft om de effecten van de door de regering genomen maatregelen te controleren. De kans dat het voor ons (koren) nog langer zal duren, is natuurlijk aanwezig. Het is een pijnlijk besluit, maar gelet op de samenstelling van ons koor - wij behoren min of meer allemaal tot de risicogroep - kunnen wij niet anders en we hopen op jullie begrip.”

Het bestuur zoekt naar vormen om met elkaar gesprek te blijven over hoe het verder zal gaan. “Naast samen zingen vindt uw bestuur het behoud van onderling contact van groot belang”, besluit Haverkort.

Uit de krant