Afbeelding
Foto: PR

Cinekid Festival komt naar Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Filmhuis Bussum staat op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 oktober tussen 9.00 en 17.00 uur - geheel coronaproof - in het teken van het Cinekid Festival. 

“Gedurende die dagen draaien er de allerbeste kinderfilms voor 4- tot 14-jarigen. Ook zijn er twee superleuke workshops, die elk meerdere keren georganiseerd worden”, laat een woordvoerder van het filmhuis weten. Te zien zijn onder meer: Verhalen met een staartje (6+), Pettson en Findus 3: Findus gaat verhuizen (4+) en Mier (9+)

Een filmkaartje voor Cinekid kost 6,50 euro. Kaarten voor de workshop Animatieplaats (4+, 60 minuten) kosten 9,50 euro en voor de workshop Terra Nova (7+, 90 minuten) 11,50 euro. Kaarten zijn te koop via de website en aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk en het Filmhuis is alleen toegankelijk met een kaartje voor een film of workshop.

Dragen mondkapje

De directie van het Filmhuis Bussum vraagt bezoekers vanaf 13 jaar om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Die maatregel is ingegaan, nadat het kabinet het dringende advies heeft afgegeven om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. “Onze medewerkers dragen er ook een.” Het mondkapje mag weer af zodra bezoekers op hun stoel in de zaal zitten. ‘Zij kunnen dus ongestoord genieten van een heerlijke filmbeleving. Wij zorgen nog steeds voor een veilige en prettige omgeving waar overal gemakkelijk 1,5 meter afstand gehouden kan worden.” 


Uit de krant