Scène uit The Nest.
Scène uit The Nest. Foto: Filmhuis Bussum

Vier topfilms in première en veel mooie specials in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - In Filmhuis Bussum vindt donderdag 1 oktober de ontroerende premièrevoorstelling The Nest plaats. De film gaat over de relatie van een gedreven Amerikaans ondernemer (Jude Law) met zijn vrouw na hun verhuizing naar het conservatieve Engelse platteland.

In het theater aan de Brediusweg 1 draaien iedere avond van de week (en vaak ook overdag) films die een artistieke en/of culturele waarde hebben, maar die vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod komen. Stoelnummers worden toegewezen wanneer een kaartje wordt gekocht.

Overige premières en specials

‘Lara’: Op de dag dat Lara zestig wordt, geeft zoon Viktor een concert. Niet vanwege de verjaardag, want van Lara wil hij niets meer weten. Aangrijpend en genuanceerd verhaal over een veeleisende moeder. Regisseur Jan Ole Gerster, bekend van ‘Oh Boy’, is in Duitsland een gewaardeerde jonge filmmakers. De film won de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fipresci- prijs op het Munich Filmfestival. 

‘QT8: The First Eight’: De eerste acht speelfilms van Tarantino opnieuw beleefd aan de hand van filmfragmenten, anekdotes en interviews met steracteurs als Samuel J. Jackson, Christoph Waltz en Tim Roth. Een documentaire die smaakt naar meer… namelijk alle films opnieuw gaan zien.

‘Buladó’: Magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal in de traditie van de mondelinge overlevering uit de slaventijd, dat zich afspeelt op Curaçao. Gebaseerd op de familiegeschiedenis van regisseur Eché Janga. Het is Janga’s tweede speelfilm; met zijn debuutfilm ‘Helium’ won hij in 2014 twee Gouden Kalveren.

Special

‘David Attenborough: A Life on Our Planet’: Eerlijke, onthullende en urgente documentaire waarin ’s werelds meest bekende bioloog stilstaat bij de impact van de mens op de natuur. Met als uitsmijter een interview met Sir David Attenborough door Michael Palin (‘Monty Python’s Flying Circus’, ‘Around the world in 80 Days’). Er zijn extra voorstellingen toegevoegd!

‘Arts in Cinema – Secret Impressionists’: In deze documentaire worden vijftig nog nooit eerder voor publiek toegankelijke werken van beroemde impressionisten op onnavolgbare wijze in beeld gebracht. De opnames zijn gemaakt in het prestigieuze Palazzo Bonaparte in Rome, tijdens de expositie ‘Impressionisti Segreti’. Vorige week uitverkocht, nu weer te zien.

‘A Night at the Louvre, Leonardo Da Vinci’: Een nachtelijke privé-tour door de Leonardo Da Vinci tentoonstelling die afgelopen najaar plaatsvond in het Louvre. De exclusieve opnamen, gemaakt onder regie van de curatoren van het Louvre, bieden de mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien. Na eerdere goedbezochte voorstellingen zetten we deze film nogmaals op ons programma.

‘Poeslief’: De bekendste kat van Nederland, Abatutu, praat op Werelddierendag een vrolijke mix van kattenfilmpjes aan elkaar. Een must voor elke katten- en dierenliefhebber. Er zijn nog kaartjes. 

Online kaarten kopen via www.filmhuisbussum.nl.


Uit de krant