Afbeelding
Foto: GJ Schultz

Musea met tuinen in Gooi & Vecht bundelen hun krachten

Cultureel

MUIDEN - Vier musea in ‘t Gooi en de Vechtstreek bundelen de krachten en brengen gezamenlijk hun tuinen onder de aandacht in een ‘museumtuinen brochure’. Een van de vier is  Rijksmuseum Muiderslot.

‘t Gooi en de Vechtstreek staat bekend om haar prachtige natuur en landschappen. Minder bekend is dat vier musea hun tuinen als onderdeel van hun collectie beheren en behouden. Singer Laren, Rijksmuseum Muiderslot, Pinetum Blijdenstein en Kasteel Museum Sypesteyn presenteren in een gezamenlijke brochure het verhaal van hun bijzondere tuincollecties om bezoekers hun groene schatten te laten ontdekken.

Bijzonder verhaal
De museumtuinen in Gooi & Vecht zijn heel divers met elk een eigen en bijzonder verhaal. Dwaal in Hilversum door een botanische tuin in Engelse landschapsstijl met een indrukwekkende collectie coniferen of maak kennis met een eigenzinnige reconstructie van Oudnederlandse tuinkunst in Loosdrecht.

Ontdek de vergeten groenten, de kruidentuin en de pruimenboomgaard in een historische kasteeltuin van het Muiderslot en bewonder hoe een wereldberoemde tuinontwerper fabuleus ‘schilderde’ met meer dan honderd soorten planten in de Piet Oudolf beeldentuin van Singer Laren.

De brochure is tot 1 januari gratis af te halen bij de vier musea.


De vier tuinen van de musea, die samen vertellen hoe bijzonder deze zijn.

Uit de krant