Crazy Harder bij zijn tijdmachine waarbij de deuren van die tijdmachine symbool staan voor de deuren van positiviteit die hij graag wagenwijd open wil zetten.
Crazy Harder bij zijn tijdmachine waarbij de deuren van die tijdmachine symbool staan voor de deuren van positiviteit die hij graag wagenwijd open wil zetten. Foto: Crazy Harder

Nieuwe track ‘Magic!’ van Crazy Harder uit Bussum is mix van muziek, dans en magic

Cultureel

BUSSUM - De Bussumse entertainer Niels Harder, alias ‘Crazy Harder’, heeft tijdens de lockdown niet stilgezeten. Op vrijdag 4 september komt zijn nieuwe track ‘Magic!’ uit. Hij noemt het zelf een ‘unieke combinatie van muziek, dans en magic’. De clip is dus volledig coronaproof opgenomen. “Vlak voor de opname zijn alle crewmembers negatief getest op COVID-19”, vertelt Harder.

De Bussumer (1990) is onder meer bekend van de talentenjachten Britain’s Got Talent en het Duitse Das Supertalent. Met zijn komische goochelact schopte hij het tot de halve finales. Drie jaar geleden ging hij zich meer op de muziek richten. Hij nam zang- en danslessen en bracht in 2018 zijn debuutsingle ‘FireVibe’ uit. De afgelopen maanden werkte de Bussumer keihard aan zichzelf - hij viel in een half jaar tijd maar liefst 40 kilo af - én aan zijn nieuwe track ‘Magic!’. Uniek is dat daarin drie disciplines samenkomen: muziek, dans én magic.

Geen cameratrucs

In de videoclip van ‘Magic!’ zingt Harder niet alleen de lead-, maar ook de backing vocals. Ook de dans neemt hij voor eigen rekening. Bijzonder is dat in de videoclip zeven illusies te zien zijn, die hij stuk voor stuk zelf heeft ontworpen. “We hebben de video in één take opgenomen”, vertelt hij. “Er komt geen cameratrucage aan te pas. What you see is what you get. Daardoor heb je als kijker het gevoel dat je onderdeel bent van de clip en dat je het écht meemaakt.” 

Positieve energie

Positiviteit is de rode draad in de artistieke loopbaan van Harder. Daarop vormt ‘Magic!’ geen uitzondering. “Het is een heel positief nummer geworden”, vertelt het entertainmenttalent. “In de videoclip komt een tijdmachine voor. De deuren van die tijdmachine staan symbool voor de deuren van positiviteit die ik graag wagenwijd open wil zetten. Want zeker nu, in deze bizarre coronatijden, kan de wereld wel wat positieve energie gebruiken.”

Trilogie

‘Magic!’ maakt deel uit van een trilogie. Het is de bedoeling dat deel twee later dit jaar uitkomt. Alledrie de videoclips spelen zich af in hetzelfde futuristische laboratorium. En net als ‘Magic!’ staan ook de andere twee singles bol van positiviteit. Harder is enorm trots op het resultaat: “Al mijn tijd en energie heb ik erin gestoken. Voor mijn gevoel is dit het beste wat ik ooit heb gemaakt.”

De single en muziekvideo van ‘Magic!’ zijn in eigen beheer gerealiseerd onder het label Crazy Harder. De videoclip is vanaf 4 september 17.00 uur te zien op YouTube. De muzieksingle komt uit op alle bekende online muziekkanalen waaronder Spotify, iTunes, Tidal en Deezer.


Uit de krant