Scène uit 'Una Giornata Particolare'.
Scène uit 'Una Giornata Particolare'. Foto: NH Toneel

NH Toneel pakt uit met gevarieerd theaterseizoen

Cultureel

BUSSUM - Het Noord-Hollands Toneel opent vanaf 11 september de deuren van Theater in Zuyd weer; het theater is helemaal coronaproof. Het nieuwe seizoen wordt geopend met Een bijzondere dag, een toneelbewerking van de film Una Giornata Particolare van Ettore Scola. Dit prachtige liefdesverhaal was vorig seizoen ook al te zien, maar wegens enorm succes in reprise.

In de maand oktober is de hilarische klucht Boeing Boeing te zien. Een geweldige cast laat het publiek in coronatijden ook weer eens gieren van het lachen. Dit stuk is één van de meest gespeelde komedies ter wereld en staat garant voor een heerlijke avond uit.

Daarna volgt de langverwachte thriller De Uitverkorene naar de gelijknamige Telefilm over een succesvol softwarebedrijf dat wordt gerund door twee gereformeerde broers. De broers in het stuk doen sterk denken aan de gebroeders Baan die tussen 1985 en 2000 aan de top stonden van het explosief groeiend internationaal softwarebedrijf Baan Company. 

In het nieuwe jaar volgt de toneelbewerking van de roman Gloed van de Hongaarse schrijver Sándor Márai (1900-1989). Een verhaal over de waarde van vriendschap en trouw, maar ook over passie, waarheid, wraak, verraad en schuld tussen twee oude vrienden.

In het voorjaar is het tijd voor één van de bekendste thrillers van Agatha Christie, namelijk Moord op de Nijl. Meesterspeurder Poirot ontmoet twee mensen die plannen maken voor hun huwelijksreis naar Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook... alleen! De cruise is nauwelijks begonnen wanneer de rijke erfgename dood wordt aangetroffen. Wie heeft deze jonge vrouw vermoord? 

Aan het einde van het seizoen nemen de theatermakers van NH Toneel ieder jaar een hit uit hun Plankeniers verleden in reprise. Dit jaar is er gekozen voor Opname van het Werkteater. Het indrukwekkende verhaal over een bollenkweker uit Aalsmeer die onder ogen moet zien dat hij aan een ernstige vorm van kanker lijdt.

Meer informatie over de voorstellingen of het reserveren van kaarten: www.nhtoneel.nl.

Uit de krant