Mobiele optredens zullen op zaterdag 5 september tussen het winkelend publiek coronaproof plaatsvinden.
Mobiele optredens zullen op zaterdag 5 september tussen het winkelend publiek coronaproof plaatsvinden. Bussum Cultureel

Inschrijvingen Bussum Cultureel On The Move langer open

Cultureel

BUSSUM - Al 45 deelnemers hebben zich aangemeld voor Bussum Cultureel On The Move. Vanwege de vele positieve reacties is het voor culturele en creatieve instellingen langer mogelijk om gratis te adverteren op het online Culturele Podium van Gooise Meren.

Editie 2020 van Bussum Cultureel heet ‘On The Move’ en is de mobiele, coronaproof versie van het jaarlijkse evenement in het centrum van Bussum. Naast ruimte online en in gedrukte media, zijn er toch ook mobiele optredens op zaterdag 5 september in het winkelgebied van Bussum. Op de koopjesdag zal het winkelend publiek van 12:00 tot 17:00 uur worden verrast door flashmobs van dansschool Cabriole en Jelly Jam Dance en spontane optredens van de Gooische Muziekschool, Vijos Smallband en Vijos Jeugd. Daarnaast zijn er bijzondere acts zoals de prachtige Monarch Vlinders die door het centrum fladderen, de dames en heren van Carribean Brassband Agogo en de stoere man met Het Stalen Ros die het publiek op ludieke wijze zal verrassen.

Het promotieteam van Bussum Cultureel deelt die dag goedgevulde goodiebags uit met items van de deelnemende culturele instellingen. “Vrijwel iedereen die er toe doet zit in de goodiebag”, vertelt Mirjam Smets van Bussum Cultureel. “Onze ‘On The Move’ editie is een gewaardeerd initiatief. Deelnemers vinden het leuk, bijzonder en fijn dat we het organiseren en dat doet een mens goed. Zij kunnen dit kleine culturele podium ook goed gebruiken.”

Verplaatsen

Het concept van ‘On The Move’ is dat Bussum Cultureel zich dit jaar letterlijk verplaatst door het centrum van het dorp. Daardoor zullen toeschouwers niet te lang op een plek samenkomen, waardoor het evenement zo goed als coronaproof zal zijn. De organisatie gaat de drukte tijdens de optredens scherp in de gaten houden. “En als het te druk wordt, dan verplaatsen we”, laat Smets weten. “Dan pakken we het boeltje op en gaan we verderop staan.” 

Meer informatie of aanmelden als deelnemer aan Bussum Cultureel On The Move op de website: www.bussumcultureel.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant