Carribean Brassband AGOGO danste door de straten van het winkelgebied.
Carribean Brassband AGOGO danste door de straten van het winkelgebied. Foto:© Bob Awick
foto’s

Vrolijk straattheater van Bussum Cultureel On The Move fleurt Koopjesdag op

Cultureel

BUSSUM - Met slechts een kleine regenbui aan het begin van de middag heeft Bussum Cultureel On The Move de koopjesdag vandaag feestelijk opgefleurd. Er waren verspreid over het winkelgebied van Bussum verschillende mobiele optredens te zien van dansgroepen, muziekbands en speciale acts.

Naast een flink aantal mobiele optredens, waaronder van de dansscholen Jelly Jam Dance en Cabriole, de Gooische Muziekschool, ViJoS Smallband en ViJoS Jeugd, werden er in het centrum van Bussum ook ‘culturele’ goodiebags uitgedeeld. Bussum Cultureel On The Move bracht met vrolijk straattheater de dag een cultureel tintje, dat coronaproof was door het constant verplaatsen van de optredens en spontane flashmobs van de dansgroepen.

De levensgrote Monarch Vlinders trokken veel bekijks.
© Bob Awick


Carribean Brass Band AGOGO verplaatsten zich al dansend door het centrum van Bussum.
© Bob Awick


Het Stalen Ros liep rond met een speciaal, zelfontworpen mondkapje om op een komische wijze de corona regels nogmaals uit te leggen aan de toeschouwers.
© Bob Awick


De Koopjesdag, die toch plaats kon vinden, zorgde voor veel winkelend publiek dat kon genieten van de plaatselijke optredens.
© Bob Awick


Doordat de mobiele acts van Bussum Cultureel zich steeds verplaatsten, zorgde het ervoor dat winkelend publiek niet op elkaar naar de optredens stonden te kijken.
© Bob Awick

Promotie op website of in de h-a-h krant

Op de site van Bussum Cultureel is een digitaal Cultureel Podium ingericht waar culturele instellingen zich op geheel eigen wijze kunnen presenteren. Denk daarbij aan een advertentie, een filmpje, een livestream van een optreden of een andere creatieve uiting. Kijk op bussumcultureel.nl voor meer informatie

Uit de krant