Oreana (rechts) met haar musicalgroep en juffen Femke en Jolien
Oreana (rechts) met haar musicalgroep en juffen Femke en Jolien

Helaas geen musical, maar wel een videoclip

  Cultureel

BUSSUM - Kinderen van Kristal Theater kunnen dit jaar jammer genoeg niet optreden voor een groot publiek. Maar daar hebben de theaterjuffen Femke en Jolien iets op bedacht. De gangen van basisschool De Hoeksteen zijn afgelopen zaterdag omgetoverd tot het decor voor een heuse videoclip van een van de musicalliedjes. 

Dit jaar was het de bedoeling om de musical Aladdin op te voeren in Spant!. Maar dat was niet meer haalbaar toen de repetities begin maart werden gestaakt, ook al werd er geprobeerd verder te oefenen via videobellen. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De 8-jarige Oreana Russu uit Bussum had zich hier juist zo op verheugd, sinds het haar allereerste musicaloptreden zou zijn. "Door het coronavirus gaat de uitvoering niet door. Dat vind ik super jammer! Ik zou de verkoopster spelen in de musical en dat is best een grote rol." Zij krijgt zoveel energie van het zingen, dansen en acteren. Daarom verheugt ze zich er enorm op om met haar theatergroep de videoclip te maken.

Plezier geven

Al voor het filmen van de clip is de zang eerder opgenomen in een studio met alle kinderen. "En nu hebben we de video opgenomen", vertelt Oreana enthousiast. "Ik ben daar echt heel blij mee, want ik wil mijn plezier ook aan het publiek geven." Het liedje 'Wensen' uit de musical gaat over de wensen die Aladdin mag doen van de geest. Maar voor de kinderen heeft hij nog een andere betekenis. Oreana: "Omdat we wensen dat corona weer weg gaat."

De videoclip is hopelijk 18 juni klaar. Dan mogen alle spelers twee andere kinderen meenemen om samen in de gymzaal van de school te kijken naar het resultaat.  


Meer berichten