Foto: Bibliotheek Gooi en meer

Bibliotheek Gooise Meren na Pinksteren vaker en langer open

  Cultureel

GOOISE MEREN - Bibliotheek Gooi en meer gaat na het Pinksterweekend, vanaf dinsdag 2 juni, gefaseerd vaker en langer open. Met alle diensten die de bibliotheek de afgelopen maanden voor zowel leden als niet-leden heeft opgezet, zoals de Luisterbieb, de 67+ Bezorgdienst en de Afhaalservice, gaat de bibliotheek ook onverminderd door.

"De gefaseerde opening heeft te maken met de gestelde overheids- en brancheregels. Naast de 1,5 meter-aanpassingen gaan alle ingeleverde boeken tenminste 36 uur in quarantaine, waarmee we het opnieuw uitlenen van de boeken veiligstellen", aldus een woordvoerder van de bibliotheek.

Vrijwilligers

De bibliotheek staat als sociale instelling, maar ook als werkgever middenin de samenleving. Voor een groot gedeelte is zij afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Veel van hen vallen vanwege hun leeftijd in de risicogroep. Niet alle mensen zijn daardoor inzetbaar. Ook daarom wordt de heropening gefaseerd uitgevoerd.
Naast de verruiming van de openingstijden, wordt ook het maximumaantal bezoekers per vestiging verruimd. "Daarnaast is er per vestiging weer een computer met werkplek beschikbaar voor maximaal dertig minuten per bezoeker. Ook kan er weer gebruik worden gemaakt van de printers.

Brengen en halen

Bezoekers kunnen op dit moment volop terecht voor het halen en terugbrengen van boeken. De boeken die leden nog thuis hebben van het pre-corona tijdperk mogen zij nog tot 11 juni boetevrij inleveren. De winkelmandjes waarmee bezoekers langs de kasten in de bibliotheek 'shoppen' zijn beschikbaar gesteld door de lokale supermarkt COOP.
De verblijfsfunctie van de bibliotheek is nog niet toegestaan. Dat betekent dat bezoekers vooralsnog geen gebruik kunnen maken van een langer verblijf in de bibliotheek in bijvoorbeeld de studieruimte, de leeshoek- en het koffiecafé.

Bezorgservice

"Voor alle 67+ leden die nog niet naar de bibliotheek kunnen of willen komen gaat de 67+ Bezorgservice door. Een pakket boeken wordt dan tot aan de voordeur thuisgebracht. Wil je liever een verrassingstas afhalen voor jezelf of voor de kids òf juist heel efficiënt enkel dat wat je gereserveerd hebt? Dat kan met de Afhaalservice. Uit de cijfers blijkt dat deze diensten uiterst succesvol zijn; er werden de afgelopen weken ruim 308 tassen bezorgd en al 107 tassen afgehaald bij alle vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer."

Openingstijden

Vanaf dinsdag 2 juni zijn de openingstijden: maandag 14.00 tot 17.00 uur, woensdag 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag 14.00 tot 20.00 uur. De vestigingen in Muiderberg blijft nog even gesloten. Alle activiteiten klein en groot binnen de bibliotheek én op locatie zijn nog afgelast.

De helpdesk die in het begin van de corona-tijd is opgestart, blijft bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur via 085-2085418 en per mail via helpdesk@bibliotheekgooienmeer.nl.

Meer berichten