Grote Kerk is renovatie.
Grote Kerk is renovatie. Foto: Marlo Reeders

Grote Kerk vanaf donderdag weer open voor publiek; per kwartier acht tickets beschikbaar

Cultureel

NAARDEN - De Grote Kerk Naarden is vanaf 4 juni weer open voor bezoekers. Met een nieuwe audiotour ontdekken zij alles over het gebouw en de geschiedenis. Daarnaast kunnen zij zichzelf vereeuwigen op het dak van de kerk. Aan het eind van de tour ligt er een leitje klaar waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven. Die leitjes worden op het dak gespijkerd. Het dak van de kerk wordt momenteel gerenoveerd.

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Voorlopig is het alleen mogelijk om een bezoek te brengen aan Grote Kerk Naarden door vooraf een kaartje te kopen via de website. De kerk is open van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets worden verkocht per tijdslot, elk kwartier zijn er maximaal acht tickets beschikbaar. "Zo kunnen we het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig is reguleren. Bezoekers volgen een genummerde route. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen", meldt een woordvoerder.

Herkenningspunt

De Grote Kerk Naarden ofwel Baken van Holland is het herkenningspunt tussen land en water. De kerk speelt al meer dan vijf eeuwen een belangrijke rol in het leven van vele Naarders. Het gebouw is een stenen getuige van grote gebeurtenissen: de overgang van Middeleeuwen naar Renaissance, de Reformatie, de Tachtigjarige oorlog en het bloedbad van Naarden, het rampjaar 1672, het Beleg van Naarden. Deze rijke geschiedenis heeft zijn sporen in het gebouw achtergelaten, van kanonskogels die nu nog in de zuilen te zien zijn tot het beschilderd tongewelf uit 1518 dat uniek is in Nederland.

Bezoek

Een audiotour, via je eigen smartphone, brengt deze sporen tot leven. Bezoek is ook mogelijk zonder gebruik van de audiotour, bezoekers gebruiken dan een algemene routekaart. Ook zijn er filmpjes in Nederlandse gebarentaal beschikbaar die op smartphone met een QR-code zijn af te spelen.
Tickets zijn online te koop via grotekerknaarden.nl voor 4,50 euro, inclusief audiotour en leitje. Neem ook een kijkje in De Kleyne Winkel van Grote Kerk Naarden, vol nieuwe eigentijdse producten in onze huisstijl; van totebag tot theedoek en van stropdas tot stuiterbal. Met je bezoek en je aankoop steun je ook nog eens een goed doel: het behoud van het rijksmonument Grote Kerk Naarden!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief