Kes tijdens haar battle met Ayoub.
Kes tijdens haar battle met Ayoub. (Foto: RTL xl)

Bussumse Kes door naar liveshows The Voice

  Cultureel

BUSSUM - Kes van den Broek uit Bussum is doorgedrongen tot de liveshows bij The Voice of Holland. De pas 18-jarige Bussumse wist met het nummer ’Hij is van mij’ Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha één van de drie benodigde stoelen te bemachtigen.

Vorige week kreeg Kes pas echt landelijke bekendheid door haar battle in het televisieprogramma met Ayoub uit Huizen. Dat werd een speciale versie van twee nummers door elkaar gemixt, een zogenaamde mashup van de nummers Menak Sla Meni van Inez en 'Onderweg' van Abel. 

Het leverde een bijzondere uitvoering op die goed in het gehoor lag bij de jury. Ook zaten beiden een paar dagen later aan tafel met Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door (zie hieronder).

Coach Ali B koos uiteindelijk voor de Huizer, waarna een andere coach Lil' Kleine de Bussumse inpikte. Vrijdagavond traden alle leden van 'Team Kleine' op. Drie van hen gingen door naar de liveshows. Kes was de afsluiter van de avond en wist met overtuiging bij de beste drie te eindigen en een plekje in die liveshows te bemachtigen.

Meer berichten