Gratis entree Muiderslot voor kinderen tijdens onderwijsstaking

  Cultureel

MUIDEN - De landelijke onderwijsstaking van komende woensdag is voor het Muiderslot reden om alle kinderen - die dan veelal vrij zijn - gratis toegang te verlenen. 

Ontdek het kasteel door de middeleeuwse torens te beklimmen en lekker rond te dwalen door de vele zalen. Vergeet ook de tuinen niet, waar veel te zien en ontdekken is. 

Voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar zijn er activiteitenkaarten met opdrachten (te koop à 2,50 euro bij de kassa). Ook zijn er verkleedkleren in het kasteel. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen is er een gratis audiotour beschikbaar. 

En als extraatje voor deze dag is er van 11.00 tot 13.00 uur de gratis doorlopende workshop: Maak van je juf of meester een echte ridder! Kinderen maken een portret van hun juf of meester in ridderoutfit, als een dappere strijder. Materialen en inspiratiebronnen zijn aanwezig. De volgende dag kunnen de kinderen hun juf of meester blij maken met het ridderportret. Vooraf reserveren voor de workshop is niet nodig.

Het Muiderslot is op 6 november 2019 open van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen (max. 4 kinderen op 1 begeleider). Gratis entree geldt voor leerlingen tot en met 17 jaar. Bekijk hier de overige entreetarieven.

Meer berichten