Afbeelding

Gratis entree Muiderslot voor kinderen tijdens onderwijsstaking

Cultureel

MUIDEN - De landelijke onderwijsstaking van komende woensdag is voor het Muiderslot reden om alle kinderen - die dan veelal vrij zijn - gratis toegang te verlenen. 

Ontdek het kasteel door de middeleeuwse torens te beklimmen en lekker rond te dwalen door de vele zalen. Vergeet ook de tuinen niet, waar veel te zien en ontdekken is. 

Voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar zijn er activiteitenkaarten met opdrachten (te koop à 2,50 euro bij de kassa). Ook zijn er verkleedkleren in het kasteel. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen is er een gratis audiotour beschikbaar. 

En als extraatje voor deze dag is er van 11.00 tot 13.00 uur de gratis doorlopende workshop: Maak van je juf of meester een echte ridder! Kinderen maken een portret van hun juf of meester in ridderoutfit, als een dappere strijder. Materialen en inspiratiebronnen zijn aanwezig. De volgende dag kunnen de kinderen hun juf of meester blij maken met het ridderportret. Vooraf reserveren voor de workshop is niet nodig.

Het Muiderslot is op 6 november 2019 open van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen (max. 4 kinderen op 1 begeleider). Gratis entree geldt voor leerlingen tot en met 17 jaar. Bekijk hier de overige entreetarieven.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief