Afbeelding

Gratis entree Muiderslot voor kinderen tijdens onderwijsstaking

Cultureel

MUIDEN - De landelijke onderwijsstaking van komende woensdag is voor het Muiderslot reden om alle kinderen - die dan veelal vrij zijn - gratis toegang te verlenen. 

Ontdek het kasteel door de middeleeuwse torens te beklimmen en lekker rond te dwalen door de vele zalen. Vergeet ook de tuinen niet, waar veel te zien en ontdekken is. 

Voor leerlingen tussen 6 en 12 jaar zijn er activiteitenkaarten met opdrachten (te koop à 2,50 euro bij de kassa). Ook zijn er verkleedkleren in het kasteel. Voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen is er een gratis audiotour beschikbaar. 

En als extraatje voor deze dag is er van 11.00 tot 13.00 uur de gratis doorlopende workshop: Maak van je juf of meester een echte ridder! Kinderen maken een portret van hun juf of meester in ridderoutfit, als een dappere strijder. Materialen en inspiratiebronnen zijn aanwezig. De volgende dag kunnen de kinderen hun juf of meester blij maken met het ridderportret. Vooraf reserveren voor de workshop is niet nodig.

Het Muiderslot is op 6 november 2019 open van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen (max. 4 kinderen op 1 begeleider). Gratis entree geldt voor leerlingen tot en met 17 jaar. Bekijk hier de overige entreetarieven.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief