De route begint bij het Rechthuis.
De route begint bij het Rechthuis.
Agendatip

Dit weekend: Kunstroute door Muiderberg

  Cultureel

MUIDERBERG - De Kunstroute door Muiderberg wordt gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. In totaal doen er 48 kunstenaars mee op 25 verschillende locaties.

De tweejaarlijkse Kunstroute wordt georganiseerd door Kunst Collectief Muiden en Muiderberg en dit jaar doen 48 kunstenaars van het kunstcollectief en daarbuiten mee en exposeren hun kunstwerken op 25 verschillende locaties.

Diversiteit
Bij het samenstellen van de route is behalve op kwaliteit ook gelet op diversiteit. "Schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie en sieraadkunst zijn allemaal ruim vertegenwoordigd", vertelt voorzitter Jaap Koster. "De kunstwerken zijn zowel in eigen ateliers als bij particulieren, een school en De Rijver te zien. De kunstenaars vinden het fijn om hun werk te etaleren en eventueel toe te lichten. De meeste werken kunnen ook gekocht worden voor een redelijke prijs: namelijk zonder commissie, die in galerieën meestal 40 procent of meer bedraagt."

Rechthuis
De route begint bij het Rechthuis aan de Googweg 1, waar ook een centrale expositie is. "Dit jaar is het de eerste keer dat we deze expositie organiseren. Van de kunstenaars is één kunstwerk te zien. Je kunt de expositie bezoeken als begin of als einde van de Kunstroute."

Wimpels
De locaties langs de Kunstroute zijn makkelijk in één dag te bezoeken en zijn gemarkeerd door twee oranje wimpels en hier en daar wordt het volgen van de route ondersteund door oranje pijlen. Bezoekers kunnen in het dorp gratis parkeren en bus 110 stopt voor de deur van het Rechthuis. Bij het Rechthuis is ook een gratis brochure verkrijgbaar met de route van de Kunstroute en waar de kunstenaars op locatie zitten. De Kunstroute is gratis te bezoeken.


Meer berichten