Vijf kunstenaars doen dit jaar mee.
Vijf kunstenaars doen dit jaar mee.

Galerie Pouloeuff is deze maand weer het atelier van jonge kunstenaars

  Cultureel

NAARDEN - Galerie Pouloeuff is deze maand veranderd in een open atelierruimte waar kunstenaars Meg Forsyth, Janneke Kornet, Felipe van Laar, Pris Roos en Mayke Verhoeven werken onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit.

Ine van der Horn, curator en coördinator van Galerie Pouloeuff, vertelt dat de vijf kunstenaars de hele maand samen aan het werk zijn tijdens de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. "We hebben dit project opgezet om jonge, talentvolle kunstenaars te begeleiden in hun creatieve proces en verder te helpen bij de ontwikkeling van hun carrière.

Begeleiding

De kunstenaars worden begeleid door Marjolijn." Marjolijn de Wit is een gerenommeerd beeldend kunstenaar en haar werk wordt gepresenteerd in musea en galeries in binnen- en buitenland. "Meg, Janneke, Felipe, Pris en Mayke kunnen hier elke dag werken en Marjolijn komt elke maandag langs. Ze gaat dan met hen in gesprek om te kijken wat voor werk ze hebben gemaakt en daagt ze uit om buiten hun comfortzone te denken en te stappen, zodat ze bijvoorbeeld anders met hun materialen of technieken gaan werken voor meer creatieve verdieping. Hun kunstwerken blijven dan groeien." 

Uitdaging

Voor de kunstenaars is dit een spannende uitdaging en bezoekers kunnen op vrijdag, zaterdag en zondag binnenlopen om met hen in gesprek te gaan en om het proces te volgen. Op zondag 29 september opent Marjolijn samen met de kunstenaars om 15.00 uur de expositie, die tot zondag 3 november te zien is."

Projecten

Maar hoe is het voor de kunstenaars zelf om hier een maand lang samen te werken: die vraag hebben we gesteld aan Pris en Meg. "Mijn basis is schilderen, maar het afgelopen jaar heb ik verschillende andere disciplines gedaan zoals performance, video en installatie. In de atelierruimte maak ik nu kleine portretten met pastelkrijt en schrijf ik verhalen over immigranten.

Ik heb veel projecten gedaan over immigranten, want ik ben zelf ook een immigrant. Mijn ouders komen uit Indonesië. Ik heb op veel verschillende plaatsen gewoond, maar nooit met het gevoel 'dit is mijn thuis'. Met dit project wil ik laten zien wat thuis voor je betekent. Ook vind ik het heel leuk om samen te werken met de andere kunstenaars en in gesprek te gaan met Marjolijn. Ik wil blijven groeien en mijn werk blijven ontwikkelen en daar word ik nu mee geholpen."

Meg komt uit New York en deed haar master in Arnhem, waar ze haar vriendin ontmoette en nu mee samenwoont. "Ik ben schilder, maar mijn achtergrond is grafisch ontwerp. Al mijn hele leven ben ik creatief bezig. Tijdens mijn master kwam ik erachter dat ik liever beeldende kunst wilde maken. In mijn grote abstracte schilderijen is altijd wel iets te herkennen. Ik ben geïnteresseerd in moderne geneeskunde en dat zie je dan ook terug in mijn werken. Ik weet uit ervaring dat de schilderijen je blijven verrassen en dat je elke keer weer iets anders ziet."

Galerie Pouloeuff zit aan de Turfpoortstraat 36a in Naarden. Meer informatie staat op www.galeriepouloeuff.nl.

Meer berichten