Geef je op voor The Passion.
Geef je op voor The Passion. (Foto: Bob Awick)

Mariakerk zoekt jongeren die mee willen doen aan The Passion in Bussum

  Cultureel

BUSSUM - De Passion wordt volgend jaar voor de tiende keer op tv uitgezonden, het is de bedoeling dat ook lokaal dit evenement een eigen invulling krijgt.

The Passion is een paasevenement en gaat over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. Bekende artiesten steken op tv dit eeuwenoude verhaal in een nieuw jasje aan de hand van hedendaagse Nederlandse popnummers.

Mooi project
"Het doel van dit project is om gelovige jongeren uit onze parochie, maar ook uit andere parochies, bijeen te brengen om zelf een opzet te maken voor The Passion", vertelt Huub Baaij, een van de initiatiefnemers van het project, aan Gooi TV. "Het biedt jongeren de kans om samen met andere gelovigen na te denken over de invulling, zoals welke teksten en muziek je nodig hebt. Het gaat dan vooral om het creatieve proces. Samen willen we er een mooi project van maken.

Vanaf 15 jaar
Voor The Passion in Bussum is de Mariakerk op zoek naar jongeren vanaf een jaar of vijftien. "We weten uit verschillende onderzoeken dat jongeren op zoek zijn naar zingeving, dat ze openstaan voor verschillende vormen van samenzijn en verdieping willen geven aan hun bestaan. Helaas laten ze dan de kerk links liggen. We hopen dat we deze jongeren weer bij elkaar kunnen brengen met dit project en dat The Passion ze inspiratie geeft om zelf te ervaren hoe het is om dit project samen met anderen te doen. We hopen op veel enthousiaste jongeren."

Folders
Om dit project duidelijk naar voren te brengen, heeft de Mariakerk folders gemaakt. "De folders liggen in verschillende kerken, staan op onze website en liggen in de bibliotheek. Voor The Passion 2020 zijn we op zoek naar mensen die mee willen denken, mee willen bouwen en mee willen spelen. Meld je aan, want ik kan je beloven dat dit echt een bijzonder project is om aan deel te nemen."

GooiTV maakte onderstaande reportage met Huub Baaij van de Mariakerk.

Meer berichten