Linda en Esther denken aan het starten van bijvoorbeeld een wandelclubje.
Linda en Esther denken aan het starten van bijvoorbeeld een wandelclubje. (Foto: Bob Awick)

Actieve 40-plussers zoeken elkaar via Meet & Go op voor leuke activiteiten

  Cultureel

GOOISE MEREN - Meet & Go is een nieuw initiatief en komt bij Linda (50) vandaan. "Sinds een paar jaar woon ik weer in Naarden. De kinderen zijn het huis uit en dan merk je dat je in een andere levensfase komt", vertelt ze over haar motivatie om dit nieuwe project op te starten waarbij actieve 40-plussers elkaar opzoeken om leuke dingen te doen.

"Ik vind het leuk om naast sporten en werken activiteiten met andere mensen te ondernemen." Linda is na een korte zoektocht via Versa Welzijn in contact gekomen met sociaal werker Ester Lindhout en Jeanette van Remmen, projectleider van het tandemmaatjesproject. "We zijn rond de tafel gaan zitten om dit idee te bespreken. Zo kwamen we erachter dat er nog geen Meet & Go! in Gooise Meren is en hebben we dit initiatief meteen opgepakt."

Inloop
"Op de laatste donderdag van de maand is er vanaf 19.45 uur een vrijblijvende inloop in buurthuis Uit-Wijk in Bussum. We kunnen dan kennismaken en met elkaar brainstormen over activiteiten. Die activiteiten zijn voornamelijk in het weekend of 's avonds zodat inwoners die overdag werken of andere bezigheden hebben, kunnen aansluiten. Maar als je overdag een activiteit wilt organiseren, kan dat ook."

Nieuwe mensen ontmoeten
"Tijdens de inloop bespreken en kijken we wat de voorstellen zijn. Ik hoop dat veel inwoners dit een leuk initiatief vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik weet uit ervaring dat het soms lastig is om in je sociale netwerk mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in dezelfde activiteiten en ook de tijd hebben om dingen te ondernemen. Dus kom langs in je eentje, met z'n tweeën of met een groepje om andere mensen te ontmoeten die dezelfde intentie hebben en graag actief willen in het leven."

Wandelen of naar de film
"Met activiteiten voor mannen en vrouwen vanaf 40 jaar kun je denken aan wandelen, fietsen, kanoën, naar de bioscoop, terrasje pakken of uit eten, museum, stad, concert of festival bezoeken, workshops zoals fotografie, koken of yoga, een pubquiz, poolen, snookeren of bowlen. Alles is mogelijk en je bent vrij om met één of verschillende activiteiten mee te doen of om er zelf een te organiseren. Je kunt de ene keer een wandeling organiseren en de andere keer mee uit eten gaan."

Deelname aan de groep is gratis, maar je moet wel zelf de activiteiten kunnen betalen. Op donderdag 29 augustus is er een inloop.

Alle info op: www.facebook.com/meetandgogooisemeren. Of mail naar meetandgo@kpnmail.nl.

Meer berichten