Er is weer van alles te beleven op Bussum Cultureel dit jaar.
Er is weer van alles te beleven op Bussum Cultureel dit jaar. (Foto: Bob Awick)

'Gooise Parels' thema van Bussum Cultureel

  Cultureel

BUSSUM - Bussum Cultureel vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september in het centrum van Bussum. Het thema van dit jaarlijkse cultuurfestival is 'Gooise Parels'.

Binnen het programma is veel ruimte voor livemuziek, film, dans, theater en kunst. Bussum Cultureel, biedt een combinatie van de Uitmarkt, de Parade en het Preuvenement op Bussumse schaal.

Young and Loud
Vrijdag 6 september introduceert Bussum Cultureel een nieuw programma-onderdeel georganiseerd voor en door de jeugd: 'Young on Loud. Op het Wilhelminaplantsoen staat van 17.00 tot 22.00 uur een Urban stage.

Hier staat  onder andere Hiphop, Rap, DJ's en scool-talents geprogrammeerd. Er is ook heel veel te doen, ontdek graffiti kunst, een photobooth en challenges met o.a een klimwand en een kickbox workshop.

Openluchtbioscoop
Vrijdagavond staat de magische openluchtbioscoop weer op het programma. In de tuin van de Tindalvilla wordt dit jaar de film 'Woman at War' vertoond, een droogkomische IJslandse film over een 50-jarige milieu-activiste. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Wilhelminakerk.

Zaterdag 7 september is van 11.00 tot 24.00 uur op verschillende locaties livemuziek, dans, kunst en theater te horen en te zien. Er staan weer vele podia en theater-tenten verspreid door het centrum met meer dan 50 optredens van regionale en professionele artiesten.

Culturele Markt
En er is uiteraard een grote Culturele Markt met een uitgebreid creatief, cultureel en puur aanbod. Met een groot Taalplein waar de vele facetten van taal uitgebreid onder de aandacht worden gebracht.

Ook kinderen zijn van harte welkom. Bij de fontein op het Wilhelminaplantsoen staat onder andere een grote tent met vele muzikale en creatieve workshops. En een mooie sprookjespuzzeltocht met verrassende puzzels die ze kunnen oplossen.

Kinderfilm
Zondag 8 september wordt vanaf 09.30 uur in de poterne van Fier, voorheen Vernissage, een vrolijke kinderfilm vertoond. De ouders kunnen een bezoek brengen aan de prachtige tuin en Fort Werk IV, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Vanaf 11.00 uur staat de Art Fair Gooise Meren op het Wilhelminaplantsoen met werk van professionele kunstenaars uit Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en omstreken. Op het Wilhelminaplantsoen is de hele dag muziek te horen en staan vele kinderactiviteiten op het programma.

Fonteinconcert
Om 13.30 uur start het Fonteinconcert 'Water', waarin allerlei Gooise Parels zullen klinken.Het is een licht klassiek concert met een verhaal voor jong en oud met bekende en vernieuwende composities.

Het weekend wordt als vanouds afgesloten met de Langste Eettafel in de Kapelstraat. Aan deze unieke lange tafel is ruimte voor 450 gasten die een menu met heerlijke gerechten krijgen gepresenteerd. Dus reserveer snel om zeker te zijn van een plaatsje, want de Eettafel is erg populair.

Deelnemen
Alle Gooise Parels zijn van harte welkom om deel te nemen aan Bussum Cultureel. Zij kunnen zich aanmelden via bussumcultureel.nl. Hier staan ook de actuele programma's vermeld.

Meer berichten