[Foto's] Wereldbarbecue uitgegroeid tot foodfestival
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Lekkere saté.
Lekkere saté. (Foto: Bob Awick)
Foto's

Wereldbarbecue uitgegroeid tot foodfestival

  Cultureel

BUSSUM - Een overvol grasveld gistermiddag op de Groene Long, eten uit allerlei windstreken en lekkere muziek. De zesde editie van de wereldbarbecue was meer dan geslaagd. Met zo'n 1500 bezoekers trekt het evenement elk jaar meer bezoekers.

Rond 17.00 uur was het bezoekersaantal op haar hoogtepunt, de meeste mensen hadden wilden blijkbaar het warmste moment van de dag thuis doorbrengen. Want bloedheet was het op het open veld, veel mensen zochten de schaduw op van de bomen. Door het warme weer was ook het ijs niet aan te slepen. Er moest een paar keer bijgevuld worden en wie een ijsje wilde bemachtigen moest wel even geduld hebben.

Broodjes bakken
Broodjes bakken boven het warme vuur was ook populair. Verder waren er Syrische hapjes, Marokkaanse kip, soep, Amerikaanse hamburgers en vonden ook de Indische gerechten gretig aftrek. Het is de vraag of de naam 'wereldbarbecue' wel de lading dekt. Het evenement heeft de sfeer en de professionaliteit van een foodfestival.







<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>