Lisette Bakker ontvangt de cheque van Jasper. Het paard Yfke is al langer bij de manege.
Lisette Bakker ontvangt de cheque van Jasper. Het paard Yfke is al langer bij de manege.

Bussumse manege ontvangt cheque van 5000 euro

  Cultureel

BUSSUM - De Stichting Sportclub Gehandicapten Gooi en Eemland kreeg maandag hulp uit onverwachte hoek. Ze ontvingen een cheque van maar liefst 5000 euro van de Vrij Metselaarsloge uit Bussum. En dat geld kunnen ze goed gebruiken.

In februari vorig jaar woedde er een fikse brand bij de manege aan de Anne Franklaan. Niemand raakte gewond, maar er kwam wel asbest vrij. Het betekende een flinke financiële aderlating voor de manege, waar ook veel kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking paardrijden. Die tegenslag en ook de inzet van vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat deze kinderen daar kunnen paardrijden, was voor de Vrij Metselaarsloge reden om ze een handje te helpen.

Donaties zijn uitzonderlijk
Een vrij ongebruikelijke actie van deze club die, in tegenstelling tot serviceclubs als de Rotary, niet vaak aan dergelijke liefdadigheid doen. "Het is ook niet het doel van onze club", aldus Jasper Groot Koerkamp. Maar soms maken ze dus een uitzondering, zoals nu in het jaar waarin de club honderd jaar bestaat.

Er was geld voor het lustrum gereserveerd en ook zamelen ze gedurende langere periode geld in. Dat wordt dan besteed aan allerlei activiteiten en incidenteel dus ook aan een goed doel. De keuze voor de manege was snel gemaakt. "Bussums en de tegenslag waarmee ze te maken hebben gehad. De club heeft daardoor beperkte financiële middelen", aldus Jasper. Het geld gaat gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe paarden.

 

Meer berichten