Foto: Bob Awick

Burgemeester doet dagje mee aan de ramadan

  Cultureel

GOOISE MEREN - Een hele dag geen eten, geen koffie, zelfs geen glaasje water. Burgemeester Han ter Heegde heeft dinsdag een dagje meegedaan aan de ramadan.

De burgemeester heeft er zelf voor gekozen om een dagje te vasten. "De moskee heeft me gevraagd om een bezoek te brengen aan een iftar. Dat doe ik elke ramadan wel een keer. Ik vond het niet kunnen om dan al met een volle maag mee te gaan eten terwijl deze mensen al de hele dag hun best hebben gedaan. Daarom heb ik besloten om ook een dagje te vasten", vertelt de burgemeester.

Waardering
Eerdere dagjes vasten leerden Ter Heegde al waardering te hebben voor een maaltijd elke dag en hij kreeg veel respect voor de deelnemers van de ramadan. "Probeer maar eens alleen een ochtend niets te eten of te drinken als je wakker wordt. Dat is al niet makkelijk. Ik heb veel respect voor de deelnemers van de ramadan. Ga er maar eens aanstaan. Het leert je ook het eten dat je eet meer te waarderen, want als je de hele dag niet gegeten hebt smaakt je eten een stuk lekkerder."

Meer berichten