Elisa Nuij met haar pietenhond.
Elisa Nuij met haar pietenhond. Foto: Marjolein Volmer

Bussumse Sinterklaasbank geeft elk kind een leuke pakjesavond

Cultureel

BUSSUM - Sinterklaas is met zijn Pieten in het land en dus verheugen alle kinderen zich op 5 december, maar als je in armoede leeft is een pakjesavond niet altijd zo vanzelfsprekend. Gelukkig is de Sinterklaasbank er om ervoor te zorgen dat het feest voor iedereen is.

Stichting De Sinterklaasbank werd twaalf jaar geleden opgericht. Het ging toen om vijftig kinderen die een cadeau ontvingen en dat aantal is gegroeid naar meer dan vijfduizend.

"Met de Sinterklaasbank willen wij alle kinderen mee laten doen met het sinterklaasfeest, compleet met voorpret en een zelfgewenst cadeau, ook als de ouders dat niet kunnen betalen", aldus oprichtster en voorzitter Elisa Nuij.

De cadeautjes zijn allemaal betaald, zo'n vijfduizend kinderen kunnen een leuke pakjesavond verwachten. De stichting heeft ondertussen wel geld nodig voor volgend jaar. "We hebben echt sponsors nodig. We krijgen geen subsidie en worden niet ondersteund door loterijen of BN'ers, maar gunnen de kinderen graag een leuk sinterklaasfeest. "

Koekjes bakken
Overigens kan geld doneren ook op een andere manier. Elisa vertelt enthousiast het verhaal over hoe een mevrouw die werkt bij een bedrijf in Bussum een spontane actie begon met het bakken van koekjes, cakes en taartjes. "Die heeft ze verkocht voor de Sinterklaasbank. Ze heeft al 1250 euro opgehaald en daarmee veel kinderen blij gemaakt. Fantastisch!"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant