Marc, Mirjam, Heleen en Ernst vormen het nieuwe bestuur. Rik Post was niet aanwezig bij de foto.
Marc, Mirjam, Heleen en Ernst vormen het nieuwe bestuur. Rik Post was niet aanwezig bij de foto. Foto: Bob Awick

Nieuw bestuur Bussum Cultureel is klaar voor hét volksfeest van Bussum

Cultureel

BUSSUM - "Wat wij doen is er samen een feest van maken. Ook willen we ieder jaar iets professioneler worden", vertelt voorzitter Heleen Niele. Zij is dit jaar nieuw in het bestuur en kan niet wachten tot het weer half september is.

"We hebben drie doelen. We willen á la de Uitmarkt het culturele aanbod in Bussum tonen zodat iedereen ziet wat er te beleven is. Daarbij moet je kunnen uitvinden wat je zelf kunt doen; van een schildercursus tot dansworkshop. En het belangrijkste is dat we er een echt volksfeest van maken met de hele samenleving."

Drie dagen
De vaste ingrediënten van het driedaagse festival blijven bestaan. Op vrijdag een film in de openlucht in de tuin van de Tindalvilla, op zaterdag de kramen van de verenigingen en de vele optredens, op zondag de Art Fair met het Bruggenconcert én de Langste Eettafel in de Kapelstraat.

Rappers
Ook zijn er nieuwe elementen aan toegevoegd, bijvoorbeeld het Taalplein. "We hebben daar een schrijversdorp met een voorstelling over een kinderboek, er wordt voorgelezen, er is handlettering en rappers treden op." 

Art Fair
Ernst Schmidt zit namens Stichting Kunstkring Artes in het bestuur. Hij is verantwoordelijk voor de invulling van de zondag. "Het wordt de grootste Art Fair tot nu toe. Niet alleen met kunstenaars uit Bussum, maar uit het hele land. Het niveau gaat echt omhoog. Ook halen we er theater bij waardoor we een 'Parade'-sfeertje krijgen."

Inschrijven
Waar ingeschreven voor moet worden is de Langste Eettafel die op zondagavond 16 september is. Mirjam: "Er doen 7 restaurants mee, waaronder twee nieuwe. Buiten zetten we hele lange tafels neer en serveren de ondernemers uit de Kapelstraat gerechten. Er zijn 400 plekken beschikbaar, waarvan er al 230 zijn verkocht."

Uit de krant