Foto: Bob Awick

Spant! neemt Fort Werk IV over

  Cultureel

BUSSUM - Fort Werk IV heeft een nieuwe eigenaar: theater Spant! neemt het over. Dat gebeurt vanaf komende maand. De naam van de Vernissage verandert naar 'Fier'. 

De overname van Fort Werk IV betekent ook het vertrek van Nanny Blank, vele jaren de drijvende kracht achter alles wat er op het fort gebeurde. De nieuwe exploitanten willen het unieke karakter behouden. "Nanny heeft in bijna twee decennia iets heel bijzonders weten neer te zetten. Daar willen wij op voort bouwen", zegt Paul Haighton van het Spant!. "De rustige ligging en de stoere robuuste uitstraling van het fort zorgen voor een bijzondere ambiance. De markante stijl van de Vernissage kunnen we samenvatten als informeel, ongedwongen en stijlvol. Dat is precies de sfeer die wij met Fier willen behouden"

Fort Werk IV moet bovenal nog meer publiek toegankelijk worden. "We hebben plannen om volgend jaar op zondagen de poorten van Fier te openen, om het publiek te laten genieten van deze unieke locatie en haar bijzondere sfeer. Met bijvoorbeeld een heerlijke lunch, borrel bij een knapperend vuurtje of voor een bezoek aan een expositie over de rijke geschiedenis van het fort", aldus Haighton.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten