Zangtalent? Aanmelden kan bij de organisatie.
Zangtalent? Aanmelden kan bij de organisatie. Foto: Bastiaan Miché

Goois WereldMuziekFestival biedt podium aan talenten

Cultureel

BUSSUM - Een festival vol muziek, hapjes, drankjes en ontmoetingen. De organisatie van het Goois WereldMuziekFestival kan niet wachten tot de tweede editie van start gaat. Maar er wordt nog gezocht naar muzikaal talent. 

"Op 22 september vindt het plaats, zet de datum vast in je agenda", zeggen de enthousiaste Jochum Jarigsma en Igor Rooselaar. "Vorig jaar hadden we een zeer gevarieerd programma met een tiental optredens met muziek uit alle continenten. Onder andere Franse chansons, een djembéworkshop, Syrische muzikanten, een koor, een Wit-Russische zangeres en een Italiaanse singer-songwriter", vertelt Jochum enthousiast. Ook dit jaar wordt gekeken of er een mooie mix van muziekstijlen kan komen. Te denken valt aan rap, tangodans, Braziliaanse liedjes of andere wereldmuziek.

Igor vertelt meer over de optredens. "Het festival is laagdrempelig, zowel om te komen optreden als te komen luisteren. Centraal staat al het talent dat de gemeente Gooise Meren herbergt. Talent met verschillende culturele achtergronden die samenkomen. Een aantal talentvolle artiesten heeft al aangegeven weer op te willen treden, maar we zoeken nog nieuw talent. Ook als je niet 's werelds beste muzikant bent, maar wel heel enthousiast ben je welkom. Wie wil kan een paar liedjes spelen en tien tot vijftien minuutjes optreden."

Aanmelden kan door een filmpje te sturen naar wereldmuziekfestivalgooi@gmail.com. Het festival wordt gehouden bij De Broedplaats aan de De Ruyterlaan in Bussum.

Uit de krant