Afbeelding
Foto: Petra Olgers

Horeca opnieuw dicht en dat wéér vlak voor de gezellige decemberfeestdagen

Coronavirus

BUSSUM - Deze decembermaand is ’s avonds dineren buiten de deur niet mogelijk. De afgelopen weken verschoven we massaal het diner naar de lunch. Sinds gisteren kan ook dat niet meer, nadat de coronamaatregelen zaterdag opnieuw zijn aangescherpt, met harde lockdown tot gevolg.

De nieuwe maatregelen brengen veel restaurants en café’s in de problemen. De voorraad is ingekocht en deze lockdown kwam voor de meesten onverwacht. Een ramp voor de talloze restaurants die juist met de feestdagen het jaar goed afsluiten. Toch blijkt het incasseringsvermogen van ondernemers groot, net als de creativiteit. Vorig jaar bleek al dat veel restaurants er iets op vonden. Hoe doen ze dat dit jaar? Kortom wat kan er wél in Bussum en omstreken rond deze kerstdagen?

Pick your choice

De redactie belden een rondje en gingen op de laatste zaterdag voor de lockdown langs onze most famous restaurateurs in Bussum, Naarden en Muiderberg om te vragen naar het kerstaanbod. En wat blijkt? Er is verrassend veel mogelijk en het aanbod is zeer de moeite waard. Ook voor de thuischefs! Dus heb je nog geen heftige kookplannen, wil je geen stress of heb je gewoon zin om je culinair te laten verwennen? Pick your choice en help niet alleen jezelf maar vooral ook de lokale koks.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief