Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

GGD sluit teststraat Hilversum om ruimte te creëren voor opschalen boostercampagne

Coronavirus

REGIO - Wie zich wil laten testen op corona kan voortaan niet meer terecht in Hilversum. De GGD-teststraat in het Havenkwartier is vanaf maandag gesloten. 

Om zoveel mogelijk ruimte te creëren voor het opschalen van de boostercampagne, verplaatst de GGD Gooi en Vechtstreek het testen op corona tijdelijk volledig naar de teststraat in Huizen. De teststraat in Hilversum is daarom nu dicht. De testlocatie in Huizen is onlangs voorzien van overkapping voor de wachtrij en ruimere testhokjes, meldt de GGD. Na afloop van de boostercampagne wordt de extra vaccinatielocatie in Bussum eind januari omgebouwd tot extra testlocatie voor de regio. 

Die vaccinatielocatie in Bussum komt op het terrein van de Hocras aan de Franse Kampweg en gaat maandag 27 december open. Vanaf volgende week zijn er in deze regio dus twee vaccinatielocaties. Op deze manier schaalt de regionale gezondheidsdienst op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dit zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen gaat het prikken alle dagen door. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief