Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Voormalig Hocrasterrein wordt boosterlocatie; Gooise GGD schaalt op naar 25.000 prikken

Coronavirus

BUSSUM - Om tempo te maken met de boostercampagne opent de GGD Gooi en Vechtstreek een extra vaccinatielocatie in de regio. De gezondheidsdienst denkt dat met de inzet van extra personeel én het openen van die extra locatie op de grens van Hilversum en Bussum alle inwoners van 18 jaar en ouder voor eind januari hun boosterprik kunnen halen.

De extra boostervaccinatielocatie komt op het terrein van de oude Hocras, aan de Franse Kampweg 38 in Bussum, en gaat open op 27 december. Daarnaast wordt er vanaf komende week twaalf uur per dag gevaccineerd op de locatie aan de Verlengde Zuiderloswal in Hilversum. 

Op deze manier schaalt de regionale gezondheidsdienst op naar ruim 25.000 boosterprikken per week. Dit zijn er vier keer meer per week dan aanvankelijk van de GGD werd verwacht. Ook met de feestdagen gaat het prikken alle dagen door. Om deze operatie voor iedereen efficiënt en veilig te laten verlopen, kan de boostervaccinatie alleen op afspraak gehaald worden. Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd om online een afspraak te maken voor de boosterprik. “Door iedereen een booster te geven brengen we onze bescherming beter op orde en verminderen we de verspreiding van het virus”, aldus de GGD. 

Enorme klus
Binnen de GGD Gooi en Vechtstreek heeft er vertrouwen in om deze enorme klus te klaren. René Stumpel, directeur Publieke Gezondheid Gooi en Vechtstreek: “Het is mooi om te zien dat veel medewerkers bereid zijn om extra of langer te werken. Daarnaast zorgen we er samen met detacheringsbureaus voor dat er extra medewerkers geworven worden die wij zo snel mogelijk opleiden om in te zetten.”

Het RIVM bepaalt de volgorde waarin mensen worden uitgenodigd voor een vaccinatie. Via de landelijke media en de website van de GGD kunnen inwoners zien welke leeftijdsgroep aan de beurt is. Wie het lastig vindt om online een afspraak te maken, wordt geadviseerd een naaste of in de bibliotheek om hulp te vragen. Ook is er de uitlegfilm op www.uitlegprikafspraak.nl

Wachtrijen voorkomen
Mensen kunnen alleen een afspraak voor zichzelf plannen. Om het proces te versnellen, is landelijk besloten dat het niet meer mogelijk is om mensen een prik samen met hun partner/begeleider aan te bieden. Om wachtrijen op de vaccinatielocatie te voorkomen, is het verzoek om thuis al de gezondheidsverklaring in te vullen en maximaal vijf minuten eerder te komen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief