Afbeelding
Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

De Slotcasts; de eindejaarspodcast van Regio Gooi en Vechtstreek

Coronavirus

HILVERSUM - Sinds februari 2020, toen het coronavirus ook Nederland bereikte, wordt er anders geleefd, gerecreëerd en gewerkt. Dat laatste geldt zeker ook voor de uitvoerende diensten van de Regio Gooi en Vechtstreek.

Onder de noemer ‘De Slotcasts zijn er sinds dinsdag 23 november iedere week twee nieuwe podcastuitzendingen te beluisteren over de dienstverlening van Regio Gooi en Vechtstreek tijdens het afgelopen coronajaar. In totaal zijn er zeven uitzendingen gemaakt. 

Zo stond de GGD Gooi en Vechtstreek vanaf het eerste uur voor een megaoperatie van testen, bron- en contact onderzoek, het geven van voorlichting en het vaccineren van inwoners. Nu de besmettingen opnieuw toenemen werken er honderden mensen extra om het virus te bestrijden. 

Naast deze directe coronazorg gebeurde er het afgelopen jaar van alles: Nederland werkte massaal  thuis en ruimde op. De mensen van de GAD-scheidingsstations kregen het drukker dan ooit. Scholen en kinderdagverblijven gingen in de lockdown dicht en thuiswerken was opeens de norm. Ook was er een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen en de medewerkers van bijvoorbeeld Veilig Thuis, Jeugd en Gezin en het Regionaal Bureau Leerlingzaken moesten hun werk totaal anders organiseren. 

Vanaf 23 november zijn er iedere week twee nieuwe afleveringen te beluisteren via Spotify en Soundcloud. Daarnaast zijn de afleveringen ook terug te vinden op de Regio-website en de sociale media. Luister hier alvast naar de teaser van De Slotcasts. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief