Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Steeds meer agressie tegen zorgpersoneel in Tergooi MC: ‘Onacceptabel’

Coronavirus

REGIO - Zorgverleners binnen Tergooi MC worden steeds vaker geconfronteerd met patiënten en bezoekers die agressief gedrag vertonen; zowel verbaal als fysiek. “Onacceptabel”, aldus het ziekenhuis. 

“Deze periode vraagt van iedereen veerkracht maar ook kalmte. Als we dit met elkaar laten zien en doen, dan kunnen wij u de beste zorg blijven bieden”, is daarbij de oproep van het ziekenhuis op Twitter. “Het is ontzettend vervelend voor zorgverleners”, licht woordvoerder Wencke Fassbender toe. “Mensen begrijpen het niet of willen het niet begrijpen.”

Overigens is bij verreweg de meeste patiënten en bezoekers het begrip er nog gewoon wel. Het gaat om incidenten, zeker als het gaat om fysieke agressie. Echter, ook in het ziekenhuis zien medewerkers dat de lontjes in de maatschappij steeds korter worden. 

Tijd hebben we niet
En de redenen daarvoor zijn divers, vervolgt de zegsvrouw. “Dat mensen geen ruimte hebben, moeten wachten of nog altijd denken dat corona niet bestaat. Maar wij zijn niet politiek of religieus. Wij zijn een ziekenhuis. We willen de allerbeste zorg geven en de discussie niet aangaan, want het aangaan van die discussie kost tijd. En tijd hebben we niet.”

Fassbender zegt nog maar eens dat discriminatie en agressie absoluut niet worden getolereerd. Het zou best kunnen dat de agressie spontaan ontstaat en er achteraf spijt is bij de betrokkene. Maar dat is geen excuus, aldus de woordvoerder. “Er zijn wel grenzen. En ja, dit is wel even anders dan anderhalf jaar terug toen de mensen voor het ziekenhuis stonden te klappen. Je hoeft heus niet te klappen als mensen hun werk doen, maar dit is wel het andere uiterste.” 

Momenteel liggen er in Tergooi MC 23 coronapatiënten, waarvan er zes op de intensive care liggen. Deze patiënten, en ook alle anderen, mogen momenteel per dag maximaal één bezoeker ontvangen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 5 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief