Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Steeds meer agressie tegen zorgpersoneel in Tergooi MC: ‘Onacceptabel’

Coronavirus

REGIO - Zorgverleners binnen Tergooi MC worden steeds vaker geconfronteerd met patiënten en bezoekers die agressief gedrag vertonen; zowel verbaal als fysiek. “Onacceptabel”, aldus het ziekenhuis. 

“Deze periode vraagt van iedereen veerkracht maar ook kalmte. Als we dit met elkaar laten zien en doen, dan kunnen wij u de beste zorg blijven bieden”, is daarbij de oproep van het ziekenhuis op Twitter. “Het is ontzettend vervelend voor zorgverleners”, licht woordvoerder Wencke Fassbender toe. “Mensen begrijpen het niet of willen het niet begrijpen.”

Overigens is bij verreweg de meeste patiënten en bezoekers het begrip er nog gewoon wel. Het gaat om incidenten, zeker als het gaat om fysieke agressie. Echter, ook in het ziekenhuis zien medewerkers dat de lontjes in de maatschappij steeds korter worden. 

Tijd hebben we niet
En de redenen daarvoor zijn divers, vervolgt de zegsvrouw. “Dat mensen geen ruimte hebben, moeten wachten of nog altijd denken dat corona niet bestaat. Maar wij zijn niet politiek of religieus. Wij zijn een ziekenhuis. We willen de allerbeste zorg geven en de discussie niet aangaan, want het aangaan van die discussie kost tijd. En tijd hebben we niet.”

Fassbender zegt nog maar eens dat discriminatie en agressie absoluut niet worden getolereerd. Het zou best kunnen dat de agressie spontaan ontstaat en er achteraf spijt is bij de betrokkene. Maar dat is geen excuus, aldus de woordvoerder. “Er zijn wel grenzen. En ja, dit is wel even anders dan anderhalf jaar terug toen de mensen voor het ziekenhuis stonden te klappen. Je hoeft heus niet te klappen als mensen hun werk doen, maar dit is wel het andere uiterste.” 

Momenteel liggen er in Tergooi MC 23 coronapatiënten, waarvan er zes op de intensive care liggen. Deze patiënten, en ook alle anderen, mogen momenteel per dag maximaal één bezoeker ontvangen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief