Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi MC schaalt planbare zorg verder af: nu twintig coronapatiënten in ziekenhuis

Coronavirus

GOOISE MEREN - Alle zorg die zes weken of langer kan wachten, moet ook daadwerkelijk langer wachten. Dat is de harde boodschap vanuit Tergooi MC nu het aantal coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuis verder is toegenomen.

Momenteel liggen er twintig coronapatiënten in Tergooi MC, waarvan vijf op de intensive care. Dat is volgens de huidige afspraken met de overige ziekenhuizen in de regio Amsterdam het maximale aantal coronapatiënten dat Tergooi MC op dit moment kan huisvesten.

Wat het ook lastig maakt is dat veel ziekenhuismedewerkers momenteel thuis (moeten) zitten. Momenteel zitten er pakweg tweehonderd, waarvan de helft daadwerkelijk aan de bedden staat, van de drieduizend medewerkers thuis. Sommigen hebben corona, anderen zijn ‘gewoon’ ziek en weer anderen moeten thuisblijven vanwege een huisgenoot (vaak een kind) dat is besmet. “Mensen met klachten moeten thuis blijven”, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender. “We volgen daarin heel strikt de richtlijnen van het RIVM. Maar dat zorgt wel voor uitdagingen voor de roosters. Maar ook bij ons geldt: wie thuis kan werken moet thuis werken.”

Uit de krant