Afbeelding
Foto: PR

Speelpark Oud Valkeveen direct dicht bij invoering coronapas

Coronavirus

NAARDEN - Speelpark Oud Valkeveen sluit direct zijn deuren bij de invoering van de verplichte coronapas om toegang tot het park te krijgen. Het kinderspeelpark in Naarden gaf al eerder aan niet mee te zullen werken aan een testsamenleving en voegt nu de daad bij het woord.

De directie van Oud Valkeveen doet deze aankondiging in de aanloop naar de coronapersconferentie van vanavond, waarin waarschijnlijk bekend zal worden gemaakt dat ook voor toegang tot zogenaamde doorstroomlocaties een vaccinatiebewijs verplicht zal worden.

Doorstroomlocatie

Oud Valkeveen is zo’n doorstroomlocatie, maar wil onder geen beding worden ingezet als middel voor een testsamenleving, noch voor het uitvoeren van maatregelen die voor een tweedeling in de maatschappij zorgen.

Ieder kind gelijk

Michael van de Kuit, eigenaar van het speelpark: “Onze doelgroep, kinderen in de basisschoolleeftijd, moet niet met politiek worden belast. Alle kinderen, ook die van niet gevaccineerde ouders, moeten onbezorgd bij ons kunnen komen spelen. Voor Oud Valkeveen is ieder kind gelijk, wij zonderen niemand uit.”

Winter Valkeveen geannuleerd 

Speelpark Oud Valkeveen is met 200.000 bezoekers per jaar een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen uit de wijde omtrek. Ook in de kerstvakantie zou het speelpark open zijn, maar ook deze speciale ‘Winter Valkeveen’ wordt door de directie geannuleerd, omdat de verwachting is dat de nieuwe maatregelen nog zeker tot en met de kerstvakantie zullen gaan gelden.

Steunbetuigingen

Ook op 13 september j.l. maakte Oud Valkeveen al bekend niet mee te werken aan overheidsbeleid waarin voor het verkrijgen van toegang tot het speelpark een vaccinatie- of testbewijs moet worden getoond. Deze aankondiging leidde op sociale media tot duizenden steunbetuigingen van bezorgde ouders, verzorgers, leerkrachten en kinderopvangorganisaties.

Uit de krant