Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Coronacijfers: aantal nieuwe besmettingen in Gooi en Vechtstreek stijgt fors

Coronavirus

BUSSUM - Lange tijd bleven de cijfers met pakweg twintig nieuwe coronabesmettingen in regio Gooi en Vechtstreek redelijk stabiel. Sinds afgelopen week echter is er toch weer sprake van een aanzienlijke toename.

De voorbije zeven dagen kregen ruim 200 inwoners van deze regio een positieve testuitslag. Dat zijn er tachtig meer dan de week ervoor, vertelt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. Zo waren er - behalve bij basisscholieren - nu ook veel besmettingen bij dertigers, veertigers en vijftigers: en redelijk verspreid ook over deze regio. 

De stijging is ‘hoogstwaarschijnlijk’, aldus de woordvoerder, het gevolg van de versoepelingen. Het is echter niet zo dat de besmettingen vooral binnen de horeca plaatsvonden, maar toch vooral in de thuissituatie en binnen scholen. “We zagen dit vorige week al aankomen. Toen al steeg het iets. Maar nu is het dus nog verder opgelopen.”

Tergooi
Grote vraag is dan natuurlijk wat de gevolgen zijn voor de zorg in bijvoorbeeld het ziekenhuis. Uit het corona dashboard blijkt dat er al langere tijd geen inwoners van deze regio is overleden door het virus. Nog altijd zijn dat 265 personen. En ook in Tergooi MC vallen de aantallen mee, vertelt woordvoerder Wencke Fassbender. Momenteel liggen er vier coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuisgebouw, waarvan twee op de intensive care. 

Ondertussen is men binnen het ziekenhuis druk doende met het inhalen van alle zorg die door corona vertraging had opgelopen. De verwachting is, aldus de zegsvrouw, dat voor de jaarwisseling al die zorg is ingehaald.  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief