Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Aantal coronapatiënten in Tergooi stabiel, aantal nieuwe besmettingen in ‘t Gooi verder gedaald

Coronavirus

REGIO - Dinsdag waren het er acht, woensdag ook, donderdag zeven en vrijdag liggen er eveneens zeven coronapatënten in Tergooi. Eén van hen ligt op de intensive care. 

Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis. Daarmee geeft zij aan dat de situatie momenteel stabiel is en de druk op de medewerkers - ondanks de toegenomen besmettingscijfers medio juli - niet is toegenomen.

Voor bezoekers gelden daarom nog altijd dezelfde regelingen. Iedere patiënt kan maximaal tussen 14.00 en 19.00 uur twee bezoekers ontvangen. Hoewel het niet is verplicht worden zij verzocht een mondkapje te dragen. En daar houden de mensen zich goed aan, aldus de zegsvrouw. 

Van 608 naar 404
Ondertussen neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek verder af. Stond woensdag nog de teller op 608 positief geteste inwoners na zeven dagen, vrijdag zijn dit er 404. Daarvan werden er 263 getest in één van de twee GGD-teststraten in ‘t Gooi (in Hilversum en Huizen). Goed nieuws is ook dat het percentage positief getesten daalde: van 12,3 procent woensdag naar 10,71 procent vrijdag. 

Verder blijft het aantal gevaccineerden verder stijgen. Inmiddels heeft de GGD Gooi en Vechtstreek 320.000 prikkies gezet en daarvan zijn al 140.000 vaccinaties afgerond. Bovendien, blijkt het het corona dashboard van de Gooise gezondheidsdienst, is in alle Gooise gemeenten ruim helft van het aantal inwoners minimaal een keer gevaccineerd door de GGD. Weesp is met 56,7 procent het laagst, Blaricum met 60,9 procent het hoogst. Hilversum staat op 56,9 procent. Overigens is in werkelijkheid dit percentage hoger omdat sommige mensen, met name ouderen, elders (bijvoorbeeld bij de huisarts) zijn geprikt. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn, kan de GGD op de vaccinatielocatie in Hilversum ruimte maken voor vrije inloop; prikken zonder afspraak. Dit is alleen voor mensen die nog geen afspraak hebben en alleen voor het halen van de eerste prik. “De GGD creëert deze mogelijkheid omdat een redelijke groep mensen nog geen afspraak heeft gemaakt, omdat ze het ‘een gedoe’ vinden om een afspraak te maken”, aldus de gezondsheidsdienst. “Met de vrije inloop in Hilversum wil de GGD voor deze mensen de drempel verlagen om een prik te halen. Het is niet mogelijk om voor de tweede prik langs te komen op de vrije inloop. De vrije inloop is alleen voor mensen die nog geen afspraak hebben en de eerste prik willen.”

Pfizer of Moderna
Vanaf komende maandag kunnen mensen die nog geen afspraak hebben, de gehele augustusmaand tussen 8.30 en 16.30 uur zonder afspraak langskomen voor een eerste prik. Zij krijgen dan een vaccinatie met Pfizer of Moderna. Na deze eerste prik krijgen mensen een afspraak mee voor de tweede prik. Het vaccinatie paviljoen in Hilversum bevindt zich op het terrein aan de Verlengde Zuiderloswal, ter hoogte van nummer 5. Voor het krijgen van een prik, dienen mensen een identiteitsbewijs bij zich te hebben. Op de vaccinatielocatie is het dragen van een mondkapje verplicht. Het is nog niet mogelijk om Janssen vrije inloop in Hilversum te prikken.

Uit de krant