Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Nieuwe contactgroep voor mantelzorgers van coronapatiënten

Coronavirus

GOOISE MEREN - Versa Welzijn heeft een nieuwe activiteit: een contactgroep voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste met langdurige coronaklachten.

“Corona is een vrij nieuwe ziekte waarover we nog lang niet alles weten”, vertelt Aleid Borghardt, sociaal werker Mantelzorgondersteuning in Gooise Meren. “Veel mensen die corona krijgen herstellen gelukkig snel en kunnen hun leven weer oppakken. Helaas zijn er ook coronapatiënten die langdurig last houden van klachten en langer verzorging en hulp nodig hebben. Dit is ingrijpend voor de zieke zelf, maar ook voor hun naasten.

Versa Welzijn start daarom voor deze mantelzorgers een conctactgroep. Vanaf deze zomer komt de groep maandelijks bijeen. De exacte data en locatie zijn nog niet bekend. Deze zijn afhankelijk van de deelnemers die zich voor de contactgroep aanmelden. Indien mogelijk zullen het fysieke bijeenkomsten zijn, anders online. Wie belangstelling heeft en/of meer informatie wenst, kan contact opnemen met Aleid Borghardt via aborghardt@versawelzijn.nl of telefoonnummer 06-82347609.

Uit de krant