Afbeelding
Foto: PR

Speelpark Oud Valkeveen: ‘Wij weigeren mee te werken aan testsamenleving’

Coronavirus

NAARDEN - Speelpark Oud Valkeveen weigert mee te werken aan het verplicht testen van kinderen tot 12 jaar voor toegang tot het park. Michael van de Kuit, eigenaar van het speelpark: “Als de Wet Testbewijzen Covid-19 voor ons speelpark gaat gelden, houden wij onze deuren gesloten. Aan een testsamenleving werken wij hoe dan ook niet mee.”

Hij hoopt dat andere speel- en attractieparken zijn voorbeeld volgen. “Juist jonge kinderen moeten niet aan zo’n inhumaan testbeleid worden onderworpen. Zij moeten gewoon lekker onbezorgd kunnen komen spelen. Een verplichte coronatest hoort daar absoluut niet bij.”

Tijdens de vorige lockdown bewees het honderd jaar oude speelpark al dat het veilig open kan zonder de bezoekers vooraf een testverplichting op te leggen. Het perceel is 11,5 hectare groot, dus er is meer dan voldoende buitenruimte. “Door het aantal bezoekers te reguleren en effectieve maatregelen te nemen, kunnen de afstand- en hygiënemaatregelen uitstekend worden nageleefd.” Alle binnenattracties van het park worden bovendien gesloten gehouden. “Dankzij deze maatregelen zijn er vorig jaar geen aantoonbare besmettingshaarden in het park ontstaan.” De directie van het park ziet dan ook geen enkele aanleiding om nu ineens mee te werken aan een testverplichting.

De Tweede Kamer debatteerde gisteren over de Wet Testbewijzen, waarmee het kabinet de samenleving weer sneller wil openen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van het kabinet om mensen via testen toegang te geven tot bijvoorbeeld sportwedstrijden, musea en theaters. Volgens minister Hugo de Jonge gaat de wet om “het opheffen van beperkingen en het teruggeven van vrijheden”. Maar volgens critici druist een testwet juist in tegen de persoonlijke vrijheid van mensen en de onschendbaarheid van hun lichaam. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Afbeelding
Mogelijk schietpartij in Naarden; politie doet onderzoek Algemeen 3 jul, 08:53
Afbeelding
Caravan gekanteld op A1 bij Naarden Algemeen 2 jul, 14:27
Afbeelding
Zomerexpositie Kunst aan Zee in Muiderberg Cultureel 2 jul, 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Roos Moseman ‘Op vakantie gaan we nooit, maar kijk eens om je heen!’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 17:09
Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief