Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi begint met vaccineren van hoog-risicopatiënten

Coronavirus

REGIO - Tergooi start met het vaccineren van ‘hoog-risicopatiënten’ tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die volgens de Gezondheidsraad met voorrang een prikkie moeten krijgen.


Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen, is daarbij de uitleg van het ziekenhuis. “De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoog-risicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn.”

Mensen hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Wie behoort tot de groep hoog risicopatiënten, kan vanaf woensdag per post een uitnodiging van Tergooi verwachten. In de vaccinatie-uitnodiging van Tergooi staan verdere instructies. Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoog-risicopatiënten het vaccin Moderna krijgen.

Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoog-risicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend.

Uit de krant