Afbeelding
Foto: Koningskinderen

Noodopvang-kinderen Koningskinderen gaan ouderen met Valentijn lichtpunt bezorgen

Coronavirus

GOOISE MEREN - De kinderen in de noodopvang van Koningskinderen sturen honderden kaarten naar eenzame ouderen in Gooise Meren.

Het is door alle coronamaatregelen heel stil en eenzaam voor de ouderen die alleen thuis wonen. Al bijna een jaar leven zij een geïsoleerd bestaan. Koningskinderen gaat hen op Valentijnsdag een lichtpuntje bezorgen, zodat zij zich even wat minder alleen voelen. 

Persoonlijke boodschap

Op alle zeven locaties verspreid over het Gooi zijn de kinderen van de noodopvang en ook de pedagogische medewerkers vol enthousiasme daarom nu al bezig om kaarten te schrijven. De meest mooie kunstwerken op de kaarten ontstaan en iedere kaart krijgt een persoonlijke boodschap om de ouderen een glimlach op hun gezicht te bezorgen.

“Wij sluiten hierbij aan bij de landelijke actie van ‘Veel Liefs’ van het Oranjefonds, waarmee in totaal zo’n 15.000 pakketjes met een cadeautje, iets lekkers en de handgemaakte kaart bij ouderen worden bezorgd. Op Valentijnsdag zal de stilte voor al deze ouderen even onderbroken worden”, aldus Koningskinderen-directeur Jelmer Kruijt. 

Uit de krant