Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Iets minder coronapatiënten in Tergooi

Coronavirus

REGIO - Het aantal coronapatiënten in Tergooi is ten opzichte van enkele dagen terug enigszins afgenomen. Vorige week dinsdag waren dat er nog 37, nu 28.

Van die 28 liggen er zeven op de intensive care, één meer dan dinsdag. Voorlopig trekt het ziekenhuis nog geen conclusies. De cijfers blijven te hoog en eventuele opschaling van reguliere zorg is nog niet aan de orde.

Het ziekenhuispersoneel krijgt ondertussen al enige tijd ondersteuning van de zogenaamde KLM-buddy’s; stewardessen die momenteel zonder werk zitten en in het ziekenhuis hun steentje bijdragen. En dat bevalt goed, meent een woordvoerder. “Dat zij hier zijn is tot en met februari verlengd.”

De KLM-buddy’s - bij elkaar opgeteld tien tot twaalf fte - ondersteunen de verpleegkundigen en fungeren daarbij als extra handen. “Zij doen uiteraard niet iets medisch, maar zij geven de patiënten aandacht en maken een praatje. Dat werkt heel goed. Wij zijn er heel blij mee.”

Extra handjes voor ondersteunde diensten binnen Tergooi zijn voorlopig niet nodig. Een afgestudeerd IC-verpleegkundige daarentegen, aldus de zegsvrouw enigszins gekscherend, is meer dan welkom. Maar dat geldt voor meer ziekenhuizen. 

Uit de krant