Afbeelding
Foto: Pixabay

Coronavaccinatiepaviljoen op terrein van Visio op grens Bussum/Huizen

Coronavirus

GOOISE MEREN - Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen aan de Amersfoortsestraatweg op de grens van Bussum en Huizen, wordt vanaf 18 januari de regionale plek waar het vaccineren tegen het coronavirus gaat plaatsvinden. Zorgmedewerkers zijn als eerste aan de beurt.

Koninklijke Visio en Stichting Novum (eigenaar van het terrein) hebben hun locatie beschikbaar gesteld aan de GGD om te beginnen met het vaccineren tegen corona. Het is een centraal gelegen locatie, makkelijk bereikbaar vanaf de A1, en er kan op deze locatie zorgvuldig rekening gehouden worden met de benodigde veiligheidsmaatregelen. “Uiteraard is er ook veel aandacht voor een soepele verkeersafwikkeling. Omwonenden zijn begin van deze week hierover geïnformeerd”, bericht de GGD.

Paviljoen bouwen

Wie wordt wanneer gevaccineerd? De rijksoverheid heeft de tijdlijn voor het vaccineren vastgesteld. Als eerste zijn de medewerkers van de verpleeg/verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg aan de beurt. Zorgmedewerkers krijgen hiervoor begin januari een uitnodiging van hun werkgever. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze bericht. De verwachting is dat de groep zorgmedewerkers binnen zes weken hun vaccinaties heeft ontvangen.
In een later stadium worden ook inwoners uit de regio op deze locatie door de GGD gevaccineerd. “Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wij volgen hierin de lijn van de rijksoverheid. Wel is duidelijk dat dit er veel meer zijn. Daarom zal voor deze tweede groep op het terrein van Visio een apart vaccinatiepaviljoen gebouwd worden. Hiernaast wordt er gezorgd voor parkeergelegenheid op het terrein.”

Meer informatie over het vaccineren met het coronavaccin en de volgorde van vaccineren staat op www.coronavaccinatie.nl. Bellen kan ook: 0800-1351 of met het Corona callcenter van de GGD 035-6926400. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Afbeelding
Vaccinatielocatie GGD verhuist van Hilversum naar Bussum Coronavirus 24 jun, 09:32
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief