Verpleeghuis De Bolder in Huizen.
Verpleeghuis De Bolder in Huizen. Foto: © Bob Awick

Voorlopig geen hulp Defensie voor Goois verpleeghuis

Coronavirus

GOOISE MEREN - Bij veel verpleeg- en verzorgingshuizen in ‘t Gooi en de Vechtstreek is de druk op de zorg hoog vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen, maar die steun laat nog op zich wachten.

Verpleeghuis Vivium De Bolder in Hilversum kan voorlopig niet rekenen op steun van Defensie voor de zorg van bewoners. Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. 

Bovendien zitten veel medewerkers daarom thuis. Bij De Bolder in Huizen is de druk dusdanig hoog dat zij assistentie aan Defensie hebben gevraagd om bij te springen. Daarom werd er maandag een aanvraag ingediend voor vier militair verzorgenden: twee verzorgende individuele gezondheid en twee verpleegkundigen.

Snelle oplossing

Maandagavond kwamen de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s en minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) bijeen om de kwestie te bespreken. Ook in andere regio’s, met name Groningen en Twente, speelt namelijk dit probleem. 

Dinsdagmorgen zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek dat de aanvraag van De Bolder nog altijd loopt. Dat betekent dat er op korte termijn geen extra hulp komt van Defensie. Gezien de hoge nood is een snelle oplossing een must. Daarom zijn de betrokkenen - onder meer de veiligheidsregio, GGD en de zorginstelling zelf - momenteel druk doende met het vinden van een oplossing. Die moet er morgen zeker zijn.

Hoewel De Bolder nu de hoogste prioriteit krijgt, erkent de zegsvrouw dat het probleem in deze regio groter is. Ook in andere verpleeghuizen is de nood hoog. Daarom wordt er ook ‘breder’ gekeken om zo een oplossing te vinden voor de langere termijn. Het is namelijk niet de bedoeling dat er een Domino-effect ontstaat en ook andere verpleeghuizen extra hulp nodig hebben, erkent zij. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief