Afbeelding
Foto: PR

Boa’s delen kleine tien coronaboetes uit

Coronavirus

GOOISE MEREN - Boa’s moeten vaak waarschuwend optreden op met name groepsvorming en de anderhalve meter afstand, maar het werkelijk aantal uitgeschreven boetes ligt tussen de vijf en tien stuks.

Het merendeel van die bekeuringen betreft jongeren die zich na te zijn aangesproken en te zijn gewaarschuwd niet aan de regels met betrekking tot groepsvorming houden.

Begrip

“Dat is voor jongeren (vanaf 13 jaar) ook best lastig, zeker ten tijde dat de scholen nog open waren en ze met zijn allen naar de supermarkt gingen, maar ook nu zoeken jongeren elkaar wel op. De boa’s tonen daar ook veel begrip voor, maar meestal als ze aan komen lopen stuift de groep al uiteen. En vaak verontschuldigen mensen zich na een waarschuwing en houden ze zich vervolgens goed aan de regels”, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Het handhaven op de mondkapjesplicht in openbare ruimten is niet echt het domein van de boa’s; zij zijn vooral op straat actief. Bewuste dwarsliggers komen de boa’s zelden of nooit tegen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief