Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente Gooise Meren vergoedt eenmalig mondkapjes aan minimahuishoudens

Coronavirus

GOOISE MEREN - Nu het dragen van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar in publiek toegankelijke ruimten sinds 1 december jl. door het kabinet verplicht is gesteld, verstrekt de gemeente Gooise Meren een eenmalig een vergoeding aan minimahuishoudens voor het bekostigen van mondkapjes. Dat laat wethouder Barbara Boudewijnse de gemeenteraad in een brief weten.

“Wanneer in een huishouden al eerder mondkapjes zijn aangeschaft, dan kan onze tegemoetkoming worden gezien als een compensatie voor de eerder gemaakte kosten”, aldus Boudewijnse. Alleenstaanden en gehuwden ontvangen per persoon een bedrag van 6 euro en huishoudens met kinderen ontvangen een bedrag van 12 euro. “Met deze bedragen zijn de betrokken inwoners in staat om enkele mondkapjes per persoon aan te schaffen.” De totale kosten voor de tegemoetkoming bedragen maximaal 9.000 euro. Het budget voor bijzondere bijstand wordt daartoe ingezet. 

De gemeente had ook kunnen kiezen om mondkapjes uit te reiken, maar: “Het verstrekken van een financiële tegemoetkoming is ons inziens een prettigere werkwijze voor de betrokken inwoners, en voor de ureninzet van ambtelijke dienst is het minder belastend.” De inwoners worden via een brief op de hoogte gebracht en de betaling vindt deze maand nog plaats.  

Uit de krant