Afbeelding
Foto: Regio

Online informatiebijeenkomst ‘Kijk jij om of kijk jij weg’ over verward gedrag

Coronavirus

BUSSUM - Mensen kunnen om diverse redenen de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. Dit kan zich uiten in verward gedrag. Juist in deze coronatijd, met angst, stress of minder contact, is aandacht voor mensen die hulp nodig hebben belangrijk. Om meer duidelijkheid te geven over verward gedrag en wat iemand kan doen om te helpen, vindt op dinsdag 17 november van 20.00 tot 21.15 uur een digitale (via Zoom) informatieavond plaats.

Wat is verward gedrag? Hoe ontstaat verward gedrag? Waar kan ik terecht voor vragen en advies over verward gedrag? En wat kan ik eventueel zelf doen? Op dinsdagavond 17 november kunnen mensen deelnemen aan een online informatieavond, waarbij op deze vragen wordt ingegaan. Tijdens de avond komen een hulpverlener en ervaringsdeskundige aan het woord. Aan de hand van interactief theater leren de deelnemers meer over wat zij kunnen doen als zij zich zorgen maken over iemand. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Kwetsbare situatie

Het webinar is bedoeld voor iedereen die wel eens in contact komt met mensen in een kwetsbare situatie (bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of in het dagelijks leven. Aanmelden via www.kijkjijomofkijkjijweg.nl (uiterlijk 15 november). Na aanmelding ontvangt men een bevestiging en de Zoomlink om deel te nemen. De informatieavond is een van de onderdelen van de regionale campagne ‘Kijk jij om of kijk jij weg’. Deze campagne is opgezet om meer aandacht te vragen voor mensen met verward gedrag en uitleg te geven waar mensen naartoe kunnen voor meer informatie.

De campagne is in 2019 in afstemming met ervaringsdeskundigen opgezet en wordt nu herhaald. Kijk op www.kijkjijomofkijkjijweg.nl voor meer tips, informatie en contactgegevens van de gemeenten.

Uit de krant