Afbeelding
Foto: Pixabay

Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ontraadt met klem viering Halloween en Sint Maarten

Coronavirus

BUSSUM - De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ontraadt viering van Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) met klem. Ook kerstmarkten vinden geen doorgang, meldt de Veiligheidsregio. 

De Veiligheidsregio vraagt de inwoners om de viering van beide feesten op een alternatieve manier in te vullen. Dit allemaal om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. De dringende oproep vanuit de veiligheidsregio is om niet langs de deuren te gaan dit jaar en beide feesten thuis in kleine en huiselijke kring te vieren.

Geen kerstmarkten

Op advies van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zullen ook kerstmarkten dit jaar helaas geen doorgang vinden. Deze zullen door de gemeenten in de regio niet worden vergund. Wat de gevolgen zijn voor de viering van Oud en Nieuw is nog niet bekend. Hierover wordt naar verwachting na 9 november 2020 door de Veiligheidsregio een besluit genomen.

Eerder was al door de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek besloten om de Sinterklaasintochten en andere Sinterklaasoptredens niet door te laten gaan. Digitale alternatieven zijn ruim voorhanden en de veiligheidsregio adviseert hiervan gebruik te maken. Op basisscholen en sportverenigingen worden wel mogelijkheden gezien om toch aandacht te kunnen besteden aan het kinderfeest.

Uit de krant