Tijdens een voorgaande editie van de kerstnachtdienst.
Tijdens een voorgaande editie van de kerstnachtdienst. Foto: VEG

VEG Bussum cancelt 30ste kerstnachtdienst op Ravelijn

Coronavirus

BUSSUM - Predikante Petra Smit en de kerkenraad van de Vrije Evangelische Gemeente Bussum hebben besloten de 30ste kerstnachtdienst op het Ravelijn niet door te laten gaan. Dit heeft natuurlijk te maken met alle maatregelen rondom COVID-19. Gemiddeld komen er zo’n 250 bezoekers naar deze dienst.

“Erg niet, jammer zeker, want het heeft iets moois; ‘beetje anoniem, maar toch samen’”, licht Rob Hesseling, lid van de werkgroep Kerstnacht toe. “De predikante en de kerkenraad hebben lang zitten dubben, maar uiteindelijk heeft de gezondheid van de mensen bij de beslissing centraal gestaan en laten we eerlijk zijn: kerstliederen uitjubelen met een mondkapje voor is het ook niet.”

Volgens hem zat de gemeente Gooise Meren er in verband met de regels ook mee in haar maag. “Ze liet het even op zijn beloop, waarvoor in dit stadium alle begrip. Ook muziekvendel Nardinc - zij begeleiden de liederen - wilde graag weten wat wij gingen doen. Alles bij elkaar heeft ons doen besluiten er dit jaar 2020 vanaf te zien.”

Uit de krant