Afbeelding
Foto: © Bob Awick

GGD Gooi en Vechtstreek breidt capaciteit coronateststraat uit naar 700 testen per dag

Coronavirus

BUSSUM - De GGD Gooi en Vechtstreek heeft de capaciteit van de teststraat bij De Zandzee aan de Struikheiweg uitgebreid van 550 naar 700 testen per dag. “We hebben daar ook een lijn speciaal voor fietsers geopend, omdat er regelmatig inwoners zijn die niet met de auto komen”, laat een GGD-woordvoerder weten. Ook is de gezondheidsdienst op zoek naar een tweede en mogelijk ook derde testlocatie in de regio.

Het uitbreiden van de testlijnen is afgestemd op de landelijke labcapaciteit. “Zodra het ministerie van VWS meer capaciteit heeft geregeld, breiden wij nog verder uit. Dat is nodig omdat in alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen het aantal meldingen nog steeds verder toeneemt. In de afgelopen week (30 september tot en met 6 oktober) zijn er landelijk 222.877 mensen positief getest, 15.000 meer dan de week ervoor. Hiermee is het percentage positieve testen gestegen van 8,0 procent naar 9,1 procent. Het reproductiegetal R ligt op 1,17 dat betekent dat 100 mensen die besmet zijn 117 andere mensen kunnen besmetten. 

In de regio Gooi en Vechtstreek zijn de afgelopen dagen 388 positief geteste inwoners bijgekomen. Landelijk staat deze regio hiermee op de tiende plaats. Met 145,9 besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week, zit de regio tegen de grens aan waarboven Gooi en Vechtstreek door het RIVM en VWS als een zorgelijke regio worden beschouwd (150). Specifieke maatregelen zijn er uit het bron- en contactonderzoek nog steeds niet af te leiden. Het virus duikt overal op, vooral op scholen en in de verpleeghuizen. 

Uit de krant