Afbeelding
Foto: Stokjes en Lepel

College: Buitenterrassen mogen ook open in wintermaanden

Coronavirus

GOOISE MEREN - De extra ruime terrassen bij horecagelegenheden mogen tot 1 april 2021 blijven staan. Hiertoe komt het college van Gooise Meren de uitbaters tegemoet in deze moeilijke coronatijd. De toestemming zou eigenlijk op 31 oktober aflopen.

De huidige voorwaarden blijven wel overeind en voor de winteruitbreiding dient wel opnieuw een vergunning aangevraagd te worden. Bij overlast wordt de vergunning direct ingetrokken.

De horecaondernemers worden vandaag geïnfomeerd en ontvangen snel nader bericht van de gemeente over de winteruitbreiding en hoe deze is aan te vragen. 

Horeca-ondernemer Dave Wiegert van Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat is blij met dit besluit van burgemeester en wethouders (B en W). “Fijn dat de gemeente deze keer meters heeft gemaakt en onze vraag serieus heeft genomen. Helaas is deze terrasvorm een noodzaak, want ik had natuurlijk liever dat we met z’n allen binnen konden zitten. Een winterterras is namelijk een aardige investering, maar nu kunnen we gelukkig doorgaan met wat we nog steeds leuk vinden: eten en drinken serveren aan onze gasten”, aldus Wiegert.

Uit de krant