Afbeelding
Archieffoto: Jasper van Staveren

Streep door 29ste editie Sloeproeien Muiden-Pampus-Muiden

Coronavirus

MUIDEN - Het bestuur van Muiden-Pampus-Muiden (MPM) heeft na uitvoerig beraad besloten om dit jaar geen MPM 2020 (editie 29) te organiseren. Deze stond gepland voor zaterdag 31 oktober en zondag 1 november.

“De huidige situatie rondom het coronavirus en de bijbehorende adviezen van het RIVM en de Nederlandse overheid bieden ons niet de mogelijkheid om MPM neer te zetten zoals we dat willen. Het beleid van 1,5 meter afstand, veel roeiers (meer dan honderd teams met gemiddeld negen personen) en de vele toeschouwers en belangstellenden zijn niet te verenigen en niet uitvoerbaar binnen de huidige situatie en richtlijnen”, verklaart het bestuur zijn besluit.

“Als een van de leidende en het drukstbezochte roeievenement in Nederland nemen wij onze verantwoordelijkheid om deze beslissing te nemen. Als we als MPM wel iets organiseren, in welke vorm dan ook, kan de drukte die ontstaat in Muiden het aantal roeiers en bezoekers een dilemma vormen voor haar bewoners en de autoriteiten en dit is niet wat we willen.”

Het bestuur wil voorkomen dat de MPM ontaardt in een hotspot van besmettingen. “Zowel voor de roeiers, de toeschouwers, de stad Muiden en onze vrijwilligers. Daarom dit besluit. We hopen om een ouderwets MPM in 2021 te kunnen organiseren.”

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief