Afbeelding
Foto:Bob Awick

Corona maakt Sinterklaasintochten onmogelijk

Coronavirus

GOOISE MEREN - De centrale Sinterklaasintochten in ‘t Gooi en de Vechtstreek gaan dit jaar niet door. Vanwege alle coronamaatregelen is dit jaarlijkse feest in november niet te organiseren, meldt een woordvoerder de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. 

Bij het besluit voor wel of niet doorgaan is de zogenaamde noodverordening van 21 augustus gehanteerd. Daarin staat dat het verboden is een samenkomst van meer dan 250 personen (exclusief personeel) in de open lucht te laten plaatsvinden ‘zonder de aanwezigen te placeren, zonder de gezondheid van de aanwezigen te verifiëren en zonder te werken met reservering’. 

Ook is er geen landelijke intocht georganiseerd vanuit de NTR. Gemeenten zullen hoogstwaarschijnlijk kiezen voor een kleinschalige decentraal karakter van de Sinterklaasviering; bijvoorbeeld via netwerken van scholen, buurthuizen en sportverenigingen. Morgenmiddag komende de sinterklaascomités van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg bijeen op het gemeentehuis van Gooise Meren. Dan worden de alternatieven voor het sinterklaasfeest samen met burgemeester Han ter Heegde besproken.

Uit de krant